Angst en fobie therapie | InterZijn
Angst- en fobie therapie in Zwolle en Raalte

Samen met jou pak ik je fobie aan! 

Leef jij met een angststoornis of fobie?

Heb jij last van een angst, fobie en/of paniek? Zit het je echt alleen maar in de weg? Wil jij hiermee om leren gaan en kijken of we je fobie samen kunnen helen? 

Herken jij één of meer van de volgende klachten:

Praten over jouw angst of fobie is dé eerste stap, want deze klachten zijn meestal goed te behandelen.

Het kan heel spannend zijn om je angst, fobie of paniekaanvallen aan te gaan, dat begrijp ik als geen ander. Daarom hoef je het niet alleen te doen. Samen met jou zoek ik naar de kern om te achterhalen wat we eraan kunnen doen. Ik heb geen tas, maar een koffer vol met tools die je kunnen helpen zoals EMDR, EFT of hypnose.

Zullen we eens kennismaken en kijken of jij eraan toe bent om de volgende stap te nemen?

Waarom kiezen voor Nicolette?
Veiligheid

Ik vind het belangrijk dat jij je veilig bij mij voelt. Daardoor kun jij je makkelijker openen en komen wij gemakkelijker bij de ‘kern’. Zo achterhalen we waar het ‘echt’ om draait. 

Open communicatie en transparantie

Ik hou van open communicatie en vooral transparantie. Als er iets is, kun je dat altijd tegen mij zeggen. Zelf zal ik het ook aangeven als ik wat zie, want zo komen we samen tot je doel.

Luisterend oor

Ik luister naar je en stem mijn manier van werken daarop af. Ik stel je therapeutische vragen, waardoor je zelf met een passende oplossing komt.

Maatwerk

Jij bent uniek, met je eigen rugzak. Ik zorg dan ook voor een op maat gemaakt behandeltraject dat echt voor je werkt.

Wat is een fobie?

Een fobie is een psychische aandoening waarbij iemand, om doorgaans onduidelijke redenen, een belemmerende angst ontwikkelt voor specifieke zaken of situaties.

Je bent je er zelf bewust van dat je angst niet in verhouding staat tot de reële bedreiging van de situatie of het object.

Fobieën zijn er in verschillende soorten. Bijvoorbeeld voor dieren (spinnen), zaken (naalden), situaties (pleinen) of situationele typen (hoogtevrees of faalangst). Maar bijvoorbeeld ook angst en stress, angst en burn out of angst door een trauma.

Als je in aanraking komt met één van deze angsten, dan kun je last krijgen van paniekaanvallen en panische angst. Een fobie is onlosmakelijk verbonden met vermijding. Je zult koste wat het kost de confrontatie met je angst willen vermijden.

meisje bang voor slangen

Angst en fobie behandeling, in het kort

Ik behandel jouw trauma door middel van EMDR. Met mijn EMDR-kit activeer ik jouw linker- en rechterhersenhelft, waardoor jij jouw angst steeds minder herinnerd en deze wordt los gemaakt. Dit doen we in geleidelijke stapjes, dus niet in één keer. Jij bepaalt zelf wanneer jij toe bent aan de volgende stap.

Ook gaan we aan de slag met jouw ademhaling, zodat deze weer laag in je bekken komt. Jij kunt dit dan zelf al in kunt zetten zodra je last krijgt van je angst of voelt dat het eraan komt. Op deze manier leer ik je steeds een beetje beter om te gaan met je angst die paniek veroorzaakt.

Zodra de rust weer terug is in je lichaam, zul je merken dat je meer energie hebt, en is het tijd om te kijken naar de oorzaak van je paniekaanvallen. Als jij er aan toe bent, stel jij jezelf bloot aan datgene waar jij zo bang voor bent.

Ik ben jouw angst- en fobie therapeut

Als fobie therapeut in Zwolle en Raalte ga ik samen met jou aan de slag om te kijken of jij jouw angst kunt overwinnen. Ik ontmoet veel mensen die vastzitten in hun angst, wat ze enorm beperkt in het dagelijks leven. Dat is zonde, want het leven is te mooi om niet van te genieten.

Door de inzet van mijn tools zorgen we samen dat je weer meer energie krijgt. Ook gaan we aan de slag met je ademhaling waardoor je minder gespannen bent en beter om kunt leren gaan met je angsten. 

Je wordt soepeler in het bewegen en durft weer meer aan te gaan. De kwaliteit van leven zal verbeteren.

Angst- en fobie behandeling

Elke behandeling is anders. Globaal zijn er een aantal sessies die we samen doorlopen.

Telefonisch contact

Middels een telefoongesprek bespreken we de eerste dingen en kun jij de vragen die je hebt stellen. Samen ervaren we of de klik én het goede gevoel er is.

EMDR intake
Intakegesprek

Door middel van een intakegesprek leren wij elkaar kennen. Waar loop je tegenaan en waar kan en mag ik je bij helpen? Door verdiepende vraagstellingen komt de onderliggende klacht omhoog. De kern is waar het daadwerkelijk over gaat.

gesprek met EMDR therapeut
Vervolgconsult

Er volgen zoveel vervolgsessies als nodig zijn. Wanneer jij het gevoel hebt dat je het weer alleen kunt of mij niet meer nodig hebt, dan sluiten we het samen goed af.

Hoe ontstaat een angst of fobie?

Een fobie ontstaat meestal in je jonge jaren. Het kan natuurlijk ook zijn dat je pas op latere leeftijd last krijgt van je fobie. Je hebt er dan al wel last van gehad, maar het beïnvloedt je dagelijks leven niet.

Je hebt bijvoorbeeld een angst voor liften, maar woonde nooit in een appartement met lift. Zodra je gaat verhuizen naar een appartement op de 10e verdieping en je dagelijks te maken krijgt met een lift, speelt je fobie op.

Er is niet één oorzaak voor het ontstaan van je angst. Het is vaak een samenspel van meerdere factoren. Denk bijvoorbeeld aan een traumatische ervaring zoals een ongeluk of seksueel misbruik. Het kan ook zijn dat het aangeleerd gedrag is van bijvoorbeeld ouders of verzorgers. 

Wat de reden van jouw fobie ook is, het is belangrijk om er niet zelf mee rond te blijven lopen en hulp te zoeken bij het overwinnen van je angst. Laat mij je helpen!

therapie fobie spinnen

Meerdere behandelmethoden mogelijk

Er zijn verschillende tools die ik in kan zetten om je te helpen met je fobie zoals bijvoorbeeld EMDR, ademwerk, lichaamswerk, hypnose of NLP. Welke therapievorm het meest geschikt voor je is, hangt af van je persoonlijke situatie en de kern van je fobie. Is je angst of fobie het gevolg van een traumatische ervaring? Of is het ontstaan door aangeleerd gedrag? 

In ons intakegesprek probeer ik te achterhalen wat de ‘kern’ van jouw angst of fobie is, zodat we een op maat afgestemd behandelplan op kunnen stellen. Ik help je met de volgende technieken: 

Wil je meer weten over de technieken die ik gebruik? Lees hier dan verder!

Bereikte doelen van mijn cliënten

Tijdens mijn sessies gaan we samen werken aan doelen. Dingen die jij wilt bereiken. Na een tijdje evalueren we wat je hebt bereikt en wat je nog meer in mijn sessies zou willen doen.

Hieronder een aantal voorbeelden van doelen die cliënten bereikt hebben:

Kosten angst en fobie behandelen

Particulier – Ik werk op basis van een vast uurtarief van € 87,50 (btw-vrij).

Standaard start ik met een intakegesprek van 60 min. Starten we met de sessies, dan kun je rekenen op een 1 uur per sessie.

Afspraken kunnen tot 48 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Bij niet tijdig afmelden wordt 1 sessie-uur in rekening gebracht. De rekening kan met de pin of contant betaald worden.

Declareren bij de zorgverzekeraar

Ik heb geen contract afgesloten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat je na elke behandeling een factuur ontvangt en deze zelf moet betalen. Je kunt pinnen of contant bij me afrekenen. 

Na de betaling is het mogelijk om deze in te dienen bij je eigen zorgverzekeraar. Afhankelijk van hoe je verzekerd bent, kan dat leiden tot lagere restitutietarieven. 

Neem zelf contact met je zorgverzekeraar op of je er voor verzekerd bent of niet. Zo kom je nooit voor onverwachte hoge kosten te staan.

Zakelijk – Ik werk op basis van een vast uurtarief van € 110,00 (btw-vrij).

Voor zakelijke trajecten zijn maatwerkoffertes mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Ik start standaard met een intakegesprek (60 min.). Gaan we starten met de sessies, dan kun je rekening houden met 1 uur per sessie.

Afspraken kunnen tot 48 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Bij niet tijdig afmelden wordt 1 sessie-uur in rekening gebracht. De rekening kan met de pin of contant betaald worden.

De ervaring van anderen

Veelgestelde vragen over angst- en fobie therapie

Angst en fobie therapie zetten we in om van een angst en/of fobie af te komen. Ik ga je leren om met je angst/ fobie om te gaan. Helaas, sommige mensen komen er niet vanaf. Maar door de therapie wordt je angst/ fobie wel minder.

Het doel van angst en fobie therapie is om je angsten en fobie aan te gaan. Dit kan met EMDRademwerk of hypnose. Genoeg tools om in te zetten.

Het doel van EMDR is om een traumatische herinnering waar je regelmatig mee zit naar voren te halen en ‘stop te zetten’ in jouw systeem. Tijdens de sessies word je gevraagd om aan jouw traumatische gebeurtenis te denken in combinatie met de beelden, gedachten en gevoelens die je daarbij hebt. Dit doen we in de eerste instantie om meer informatie over die gebeurtenis te verzamelen om vervolgens het verwerkingsproces op gang te brengen.

Je past angst en fobie therapie toe als je angstig wordt op de momenten dat je geen gevaar loopt. Angst heeft namelijk als functie dat je gevaar uit de weg gaat, bijvoorbeeld bij het ontwijken van een auto. Maar stel je zit in de auto en iedereen rijdt gewoon, maar jij wordt angstig door gedachtes die voor jouw reëel voelen. Dan kan het tijd worden voor een behandeling. Dit geldt ook voor fobie. Zit de fobie in de weg voor je levensgeluk, dan wordt het tijd om te behandelen.

Angst en fobie therapie is geschikt voor iedereen, maar dat wil niet zeggen dat het bij iedereen werkt. Het is wel belangrijk dat angst en fobie therapie op de juiste manier gegeven wordt. Check daarom altijd even de ervaringen van de therapeut. Meestal wordt op de website aangetoond dat er een erkende opleiding gevolgd is.

A person who never made a mistaken
never tried anything new.

Jouw angst of fobie behandelen?

Laat mij je helpen om weer vol energie in het leven te staan! 

Afspraakplanner

InterZijn draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders