Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Deel op whatsapp
Deel op email
Deel op telegram

Voeding is heel belangrijk voor het herstel van bv. een burn-out en heel veel stress. Als je slechte voeding tot je neemt bijv. Red Bull, reageert je lichaam daarop alsof je stress hebt. Het lichaam maakt dan adrenaline aan. Je begrijpt wel dat dat niet handig is voor het herstel. De bijnieren zijn al uitgeput en raken op deze manier nog verder van huis.

Checklist voeding

 • Bloedsuiker stabiel houden
  • Twee liter water drinken
  • Het liefst geen suikers
  • Voldoende eiwitten, vetten, groente en fruit eten
  • Probiotica nemen
  • Vezels eten
  • Voedingssupplementen
   • Als je hier geen opleiding voor gevolgd hebt zou ik hier geen adviezen in doen, dus laat ze naar een natuurvoedingswinkel, dokter voor advies en bloedonderzoek of een orthomoleculaire therapeut gaan.

Doordat mensen vaak slecht eten, bv. weinig tot geen groenten en fruit tot zich nemen, missen een aantal voedingsstoffen.

Bijvoorbeeld een broccoli. Daar zit vitamine K, B1, B2, B3, B5, B6 en B11(foliumzuur). Vitamine A en E. A. C en E zijn de sterkste antioxidanten.  Mineralen: mangaan, kalium, molybdeen, fosfor, magnesium, calcium, seleen, zink en ijzer zitten in ruime hoeveelheden in de groene broer van de bloemkool. De laatste is een aminozuur tryptofaan.

Wat gebeurt er als je deze stoffen niet binnen krijgt? Als eerste krijg je geen energie. Je lichaam is niet vooruit te branden en als je geen energie hebt kan dit zulke vormen aan nemen dat je depressief wordt. Vaak word dit een cirkel. Ongezonde voeding = geen energie = geen zin om eten te koken (snelle hap) = te weinig vitamines en mineralen etc = geen energie….

Dat is de reden dat ik deze training gestart ben. Het maakt niet uit wat voor therapie je volgt. Gezonde voeding is daar de basis van een gezonde psyche en lichaam.

Conclusie:

Het is heel belangrijk dat je niet alleen de therapie volgt, maar ook erbij gezonde omgeving hebt, beweegt en gezond eet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top

Afspraakplanner

[ameliabooking]
InterZijn draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches